Въпреки сегашните трудни икономически условия, общините продължават да изпълняват своите инвестиционни

...
Въпреки сегашните трудни икономически условия, общините продължават да изпълняват своите инвестиционни
Коментари Харесай

Общините инвестират в инфраструктура и екосреда

Въпреки сегашните сложни стопански условия, общините продължават да извършват своите капиталови проекти. Проектите са в разнообразни посоки, да вземем за пример, възстановяване на транспортната съгласуваност в обитаемоте места или сред тях, или възстановяване качеството на въздуха и други. 

В Бургас

всичките 56 зарядни станции за новите електрически рейсове, част от които към този момент обслужват линиите на градския превоз в морския град, към този момент са пуснати в употреба. Броят им е съгласуван с електрическите рейсове, като за всеки от тях е планувана независима станция, оповестяват от общината. Към миг в Бургас, от общо 56, са доставени половината. Останалите транспортни средства ще дойдат до няколко седмици.

С стартирането в придвижване на електрическите рейсове ще се обезпечи по-голяма компактност на обслужване по бързите линии. Друго преимущество е, че с по-интензивно обслужване няма да нараства количеството нездравословни излъчвания по маршрутите им, покриващи най-оживените градски зони.

Идеята е екологичните транспортни средства да се движат и по трасето по цялото продължение на Приморски парк, което е най-предпочитаната зона за отдих за жителите и гостите на Бургас.

Превозните средства се доставят по план „ Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Бургас посредством рационализация на публичния превоз “, финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 – 2020 година “

Приключи осъществяването на  плана за главен ремонт, използване на ограничения за енергийна успеваемост, налична среда и нова навесна структура на

" Автогара Плевен ".

Тя е начална, междинна и последна спирка на всички междуселищни автобусни линии от републиканската, регионалната и общинската транспортни схеми, в чийто маршрут е включена, оповестиха от общината. Проектът за ремонт на автогарата стартира през месец май предходната година. Той е на  стойност 2 683 173.86 лева /с ДДС/. Собственият принос на Община Плевен е 115 912,87 лева, останалата част от средствата са от поемането на дълготраен дълг под формата на заем/кредит от „ Регионален фонд за градско развиване ” АД и " Банка ДСК " АД - съфинансираща институция, след решение на Общинския съвет в Плевен.

Изпълнени са климатизиране на постройката, както и нова осветителна апаратура с LED осветители. В непосредственост до вход/изход към дворното пространство е изпълнено гише за градска подвижност, което ще обслужва посетителите. Обособени са багажно поделение и пет гишета за продажба на билети. Сградата е снабдена с автоматизирана пожароизвестителна система, както и аварийно-оповестителна и озвучителна система, която ще обгръща и външната територия. Осигурено е нужното място за изчакване и разрешаване влизането на рейсове за дълги дистанции. Изградена е  нова стоманена навесна структура и са обособени новите браншове - 8 за заминаващи и преминаващи рейсове и три -  за идващи рейсове.

В  Кюстендил

стартират изследвания за създаване на ескалационно оборудване, което да свързва централния площад " Велбъжд " в Кюстендил и средновековната цитадела на хълма Хисарлъка, оповестиха от общината. Кметът Петър Паунов отбелязва, че от години се  разисква нуждата от такова техническо оборудване, като съгласно неговата администрация вече е време да се проектира. Има опция да стартират планови изследвания, а в устройствения проект на местността Хисарлъка е заложено такова решение, разяснява Паунов. 

Според кметът на Кюстендил задачата на общинската администрация е за идващия туристически сезон да бъде препоръчано решение, което ще обезпечава бърза и комфортна връзка сред плануваните мероприятия на Хисарлъка и центъра на града. " Това ще бъде подтик за туризма - улеснение и атракцион. Целта ни е при започване на идната година, на рационална цена, всеки да може да се качи или да слезе от хълма над града с такова оборудване ", акцентира Паунов. А финансиране ще се търси посредством фонд " ФЛАГ ". 

Енергийната успеваемост и нововъведенията в образованието са били във фокуса на предложенията на жителите при публичното обсъжсане на плана на План за интегрирано развиване на 

община Пловдив

(ПИРО) за интервала 2021-2027 година. Да бъдем солидарни - това е, което би трябвало да създадем, с цел да се осъществя този проект, разяснява кметът Здравко Димитров. Приоритетните планове за развиване на града са водоснабдяване от каскада „ Въча “, създаване на жп линията до летище Пловдив и градска железница, разширение и довеждане докрай на околовръстното шосе, значимо както за града, по този начин и за прилежащите общини. Важен приоритет е развиване на зелената система, включително предприемане на фрапантни ограничения за възстановяване качеството на въздуха, означават от общината.

Проектът на ПИРО бе показан от специалисти на „ БИМ Консултинг “ ООД, които създават средносрочния стратегически документ, в който са избрани настоящите проблеми, потребностите и опциите за развиване на град Пловдив. В процеса на създаването му са се присъединили над 1200 жители, над 100 организации, получени са над 400 оферти за планове, които са намерили място в документа.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР